Célestin Leyman
Geboortedatum: 29/03/1997
Woonplaats: Oudenaarde
Lengte: 1,82m
Gewicht: 67kg
Studie : Kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan Ugent
Renner: klimmer/ allrounder

Op 12 jarige leeftijd startte ik met wielrennen, daarvoor heb ik heel wat sporten geprobeerd : tennis, squash, judo, voetbal,… maar ik vond nooit echt mijn ding. Tot ik de fiets van mijn opa kreeg , ik was meteen verkocht. Tot en met de eerstejaars nieuwelingen heb ik gekoerst bij Asfra racing team. Nadien ben ik bij Apt-Spie-Douterloigne (een ploeg uit Kruishoutem) terechtgekomen en ik heb er gekoerst tot en met mijn laatste jaar als junior.
Bij die laatste ploeg beleefde ik tot nu toe de mooiste periode met mooie wedstrijden en ook enkele mooie uitslagen. Als 2e jaars nieuweling won ik 2 koersen waaronder de topcompetitie in Polleur-Stoumont-Polleur, ik werd veel te veel 2e: vice Oost-Vlaams , vice Vlaams en vice Belgisch Kampioen en nog enkele podia. Ik mocht ook enkele keren proeven van de nationale ploeg.
Als eerstejaars junior kreeg ik bij aanvang van het seizoen te maken met een blessure aan mijn achillespees, hierdoor stond ik 2 maand aan de kant en moest ik een maand opbouwen. Op het einde van het seizoen was de conditie weer in orde en kon ik nog enkele mooie uitslagen rijden waardoor ik als reserve werd opgenomen voor de selectie van het wk in Ponferrada .
Bij de tweedejaars junioren startte ik het seizoen mooi met een overwinning, daarna ging het niet meer naar behoren door enkele valpartijen en aanrijding op training in mijn piekperiode viel een deel van het seizoen in het water. In het tweede deel van het seizoen kon ik terug meedoen voor de prijzen, ik werd 4e in de klimkoers in Harze, 5e in de eindstand van de tour du Valromey, 4e in de eindstand van de BVB, en ik won nog 2 koersen waaronder de BVB te Jemeppe.
Mijn eerste beloftejaren waren geen succes, ik kende veel pech en had moeilijkheden in het vinden van de het juiste evenwicht tussen koers en studies, ik denk dat ik dit nu onder controle heb.
In 2018 hoop ik regelmatig te presteren in de koersen die mij goed liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *