Na de kermiskoers van woensdag in Herne, waar ik 18 eindigde in de massasprint na 2 koplopers, reed ik gisteren het PK voor Oost-Vlaamse beloften. Ik had een heel goeie dag en reed van bij de start bijna constant voor het peloton in achtervolging op 3 vluchters die in de 2e ronde het hazenpad kozen. Pas na 65 km kon ik me echt losmaken van het peloton en zat ik in de juiste ontsnapping met de mannen die ik op voorhand had verwacht. We reden samen 2min voorsprong bij elkaar en ik wist dat we onderling zouden vechten om de provinciale titel. In de finale voelde ik dat ik de cartouchen die ik in de eerste rondes had verschoten niet meer had en duidelijk iets te gretig ben geweest in de eerste koershelft. Ik zette alles op de laatste 2km en hoopte op wat twijfel bij de rest, maar ik kon geen gaatje slaan en wist dat ik verloren was. Ons groepje sprint voor de overwinning en ik word 6e. Een beetje zuur na een sterke koers waarbij ik mij iets meer had moeten sparen in de eerste 60 km. Maar achteraf is het altijd makkelijk gezegd natuurlijk.

Foto: Bram Van Lent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *