Gisteren stond de 3bergenprijs of E3-prijs voor beloften en elite zonder contract op het programma. Het mooie parcours deed alle bekende hellingen (13 in totaal) in de Vlaamse Ardennen aan, en ook nog enkele kasseistroken. In de eerste 20 km kreeg ik al met 2 platte tubes af te rekenen maar ik kon telkens relatief rustig terugkeren naar het peloton. Intussen had zich een ruime kopgroep van +-20 man gevormd waarin ploegmakkers Kjell en Herman een plaatsje hadden bemachtigd.Ik kon telkens de bij de eerste 10 man bovenkomen op iedere helling. Zelf wachtte ik mijn inspanningen af tot op de kapelberg om zo met een beetje voorsprong de paterberg te kunnen opdraaien. Door mijn aanval op de kapelberg ontstond er een groep van 16 man in achtervolging (met ploegmaat Julien en ik) op 3 koplopers met ploegmaat Kjell (de enige overblijver van de vroege vlucht). Door zijn aanwezigheid vooraan moesten Julien en ik geen energie steken in de achtervolging. De Samenwerking in onze groep was niet ideaal en er waren al veel renners aan het einde van hun krachten. Hierdoor bleef de kloof met de koplopers even groot en moesten we sprinten voor de 4e plek. Ik rekende niet op mijn spurt en deed nog een ultieme poging op 2km van de streep, maar ik kreeg geen ruimte. Uiteindelijk finishte ik 16e in de sprint. Spijtig dat de koers een beetje op slot zat door de onze ploegmakker voorin, anders had ik de finale anders aangepakt en zat er misschien wat meer in voor mezelf, maar ik heb me heel goed geamuseerd door het koersen in mijn achtertuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *