In een wedstrijd die voornamelijk werd bepaald door de wind en de smalle banen om en rond Mont Saint-Aubert, slaagde de ploeg er in zich met 5 renners in een uitgebreide waaier van 30 man te plaatsen. Het tempo lag constant hoog, waardoor er niemand uit de achtergrond nog aansluiting kon maken met deze groep. Bij het ingaan van de 3 plaatselijke rondes brak de koers echt open en volgden verscheidene aanvalspogingen elkaar op. Maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde is alles samen, enkel een renner van Lotto rijdt met een overbrugbare voorsprong voor de reeds sterk uitgedunde kopgroep uit. Ik zie mijn kans en spring er naartoe,ik krijg nog een renner van Lotto(de latere winnaar) mee. We konden met ons 3 snel een mooie voorsprong bij elkaar fietsen maar ik voelde dat ik niet veel meer in de tank had zitten. Dat hadden ook de mannen van Lotto door en zij begonnen te demarreren.In de laatste ronde moet ik de 2 ploegmaats dan ook laten rijden en probeer ik uitgeput mijn wagonnetje aan te haken bij de achtervolgende groep. Dit resulteert uiteindelijk in een 10e plaats. Een beetje teleurstellend na een sterke koers, maar toch blij dat ik in de running was voor de overwinning. We konden ons bovendien met 3 man van de ploeg in de top 10 nestelen!

#grintaforBjarne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *